Vijfenzestig jaar lid

Door Sjon Stellinga op 16 mei 2019

Ook in onze partij wordt veel gesproken over verjonging en vernieuwing. Terecht, maar dat streven mag nooit ten koste gaan van het respect dat we verschuldigd zijn aan hen die de PvdA al heel lang gezicht geven. Liefst vijfenzestig jaar in het geval van Jaap (links op de foto) en Dineke (rechts) Coerse en dat wordt bij ons kracht bijgezet door het overhandigen van een erepenning met daarop de beeltenis van ‘de oude Drees’. In 1954 werd het jonge echtpaar Coerse lid van de PvdA in hun toenmalige woonplaats Delft. Via een uitgebreide tussenstop in Rotterdam verhuisden ze naar Aalsmeer waar Jaap gedurende twaalf jaar deel uit maakte van de gemeenteraad voor onze partij. Daarna opnieuw naar de grote stad, Amsterdam deze maal.

Na hun pensionering vertrokken Jaap en Dineke naar het Friese Buitenpost om daar van de rust en de ruimte te genieten. En ook binnen de PvdA van Achtkarspelen waren ze als snel niet meer weg te denken. Tot voor enkele jaren kon een afdelingsvergadering niet beginnen alvorens het echtpaar Coerse was gearriveerd. De laatste tijd staat Jaap z’n gezondheid hen niet meer toe om deze en andere bijeenkomsten buiten de deur te bezoeken, wel volgen ze nog steeds alle politieke ontwikkelingen op de voet via krant, radio en TV. In het midden op de foto Theun Nicolai, fractievoorzitter van de PvdA Achtkarspelen maar belangrijker dan dat, huisvriend van de Coerses.

Sjon Stellinga

Sjon Stellinga

Sjon heeft zich in diverse rollen binnen en buiten de PvdA-Achtkarspelen gemanifesteerd als een gedreven politicus en bestuurder. Hij is in staat om stelling in te nemen en daarin zo nodig flexibel én vasthoudend te zijn. Sjon is stevig en overtuigend in presentatie en wordt in de gemeente gewaardeerd, zowel binnen als buiten het gemeentehuis.

Meer over Sjon Stellinga