Geluk zit in kleine dingen …

24 april 2024

door Gerda Postma, bestuurslid / secretaris.


 

Begin dit jaar werd ik gevraagd om toe te treden tot het bestuur van PvdA Achtkarspelen. Ik heb wel even getwijfeld. Ik ben nog steeds idealist genoeg om erin te geloven dat het beter en mooier kan in onze samenleving. Mijn twijfel zit vooral bij de vraag of politiek in z’n algemeenheid en de PvdA in het bijzonder in de huidige tijd nog wel het middel is om dat doel te dienen.

Er is weinig vertrouwen in de politiek. Het lijkt vooral nog te gaan over de vele toekomstige grote uitdagingen waar we wereldwijd voor staan en amper nog over het geluk en het welzijn in het hier en nu. Dat raakt mensen.

“Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan een positief, optimistisch en kansrijk Achtkarspelen.”

En ja, regeren is vooruitzien en ja, er moeten mensen zijn die zich daarover druk maken en proberen passende antwoorden te vinden. Maar nee, ik vind niet dat we de kleinere en vaak meer persoonlijke uitdagingen dan maar moeten vergeten. Daar kunnen we als gemeente het verschil maken.

Daarom heb ik toch volmondig ja gezegd. Niet tegen het middel maar tegen het doel. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan een positief, optimistisch en kansrijk Achtkarspelen. Op kleine schaal, persoonlijk, met oog en aandacht voor iedereen, de gemeente wat mooier kleuren.

Ik hoop dat er meer mensen zijn die mee willen bewegen, die vanuit een positieve drive een gemeente willen zijn waar iedereen zich thuis voelt en kan (blijven) wonen. Samen zorgen voor passende, betaalbare woningen, voor goede zorg en voor een omgeving waar we veilig, gezond en met veel plezier kunnen leven, werken en recreëren.

Als we elkaar kunnen vinden in het doel, dan vinden we vast het beste middel om dit te bereiken.

Gerda