PvdA-fractie kritisch bij raadsvoorstel Inkoopstrategie Wmo en Participatiewet

Door Hink Speulman op 16 februari 2022

Op de agenda voor de raadsvergadering van 3 maart staat onder punt 20 (!) het voorstel van burgemeester en wethouders voor een nieuwe inkoopstrategie voor de WMO-maatwerkdienstverlening en de Participatiewet. Net als het college is ook de PvdA van mening dat een andere manier van inkopen wenselijk is en óók dat die kan bijdragen aan verbetering van de ondersteuning, hulp en zorg. Toch geeft het voorstel echter reden tot twijfel over de koers én bestemming. Reden voor de PvdA-fractie om nu schriftelijke vragen te stellen. Van de beantwoording van de vragen hangt voor de Partij van de Arbeid af of het voorstel ‘besluitrijp’ wordt gevonden of niet.

Zorgvuldige besluitvorming is volgens de PvdA-fractie een vereiste. Dit om te voorkomen dat juist de mensen die afhankelijk zijn van ondersteuning, hulp en zorg het nakijken zullen hebben. Absolute voorwaarde moet volgens de PvdA zijn dat er niet wordt getornd aan de omvang en kwaliteit van de geboden ondersteuning, hulp of zorg. De inwoners van Achtkarspelen moeten de ondersteuning, hulp of zorg kunnen (blijven) krijgen die nodig is. Als de middelen schaars zijn kiest de gemeente voor hen die het meest kwetsbaar zijn.

Hink Speulman

Hink Speulman

Hink Speulman is jarenlang in zowel de commerciële als de publieke branche werkzaam geweest. Zijn belangstelling gaat uit naar mens en samenleving, evenals naar kunst en cultuur. Sinds december 2020 gepensioneerd, maar ‘niets doen’ is niet zijn stiel. Hink beschouwt zichzelf als een rechtgeaarde en kritische sociaaldemocraat, maar géén meeloper in een beweging.

Meer over Hink Speulman