De bibliotheek: meer dan boeken lenen

Door Wia Boonstra op 14 februari 2022

Veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven. En ook met het gebruik van internet.
Om hen te helpen zijn er bij de bibliotheken steunpunten om hen te helpen. Zeker in deze tijd is dat nodig. Om een afspraak te maken voor een coronatest of een vaccinatie is internet heel handig. Zeker als het druk is bij de telefoonlijnen. En ook bij het maken van een papieren QR-code of een coronatestbewijs op de telefoon kunnen veel mensen wel wat hulp gebruiken.

Wia Boonstra bij Bibliotheek Surhuisterveen

Wia Boonstra bij Bibliotheek Surhuisterveen

Mee blijven doen

Wia Boonstra: ”Ik ben onder de indruk van het werk van de bibliotheken. Veel mensen raakten bijna hun “groene vinkje” kwijt nadat ze een booster hadden gehad. Deze stond nog niet in de app op hun telefoon. Het is heel fijn dat de mensen van de bibliotheek daarbij helpen. Zo kunnen mensen mee blijven doen in de maatschappij.”

Kanjers
Dat was voor ons aanleiding om de bibliotheekmedewerkers een blijk van waardering te brengen. In het kader van Valentijnsdag brachten Wia Boonstra en Bram Sikkema de bibliotheekmedewerkers Kanjers én een hart onder de riem.

Bram Sikkema bij bibliotheek Buitenpost

Bram Sikkema bij bibliotheek Buitenpost

Utnûgjend!
Bram Sikkema was onder de indruk van wat er nog meer in de bibliotheek gebeurt: “Yn de bibleteek fan Bûtenpost is in prachtige ôfdieling foar de bern. En ek it “Historisch Informatiepunt” fan Stichting Oud Achtkarspelen. Ik bin ûnder de yndruk. En it nûget echt út om te lêzen!”

In ons verkiezingsprogramma stellen we vast dat bibliotheken belangrijk zijn.
Het zijn laagdrempelige ontmoetings- en leerplaatsen. Ze helpen met gerichte programma’s om analfabetisme en laaggeletterdheid tegen te gaan en digitale vaardigheden te vergroten. Voorzieningen voor cultuur en taal ondersteunen we.

Wia Boonstra

Wia Boonstra

Wia Boonstra uit Surhuisterveen komt uit een rood nest. Ze kan zich dan ook niet voorstellen dat ze kiest voor een andere partij. Niemand uitsluiten, iedereen betrekken: dat is voor haar de Partij van de Arbeid. Dat geldt ook voor haar dagelijks leven. Als coach en psychodiagnostisch werkende zet ze zich in voor het welzijn

Meer over Wia Boonstra