Door Lutz Jacobi op 7 oktober 2013

Bezoek in Den Haag.

We zitten in Den Haag tussen nu en de Kerstdagen volop in de Begrotingsbehandelingen. Tussen de bedrijven door  komt de bezoekersstroom uit Fryslan naar Den Haag ook weer goed op gang. Zo’n twee dagen per week nodig ik zelf mensen uit voor ‘een dagje Den Haag’.

In de zeven jaar dat ik Lid van de Tweede Kamer ben zijn er wel meer dan drieduizend mensen bij me op bezoek geweest. Soms een bus vol, meestal in een groep van acht tot tien mensen. Daarnaast komen er regelmatig Gemeenteraadsleden en Colleges een dag naar Den Haag om een bezoek te brengen aan de Bank Nederlandse Gemeenten en de Tweede Kamer.

Dit is zeker goed voor het onderling contact.

Afgelopen week was de gemeente Opsterland in Den Haag en zij nodigden de Friese Kamerleden uit om een uurtje bij te praten.

Daarnaast had ik deze week bezoek van vrijwilligers bij Landschapsbeheer, die bepleiten dat de regeling “Groen en Doen “behouden blijft.

Dinsdag kwam een politieteam uit Leeuwarden voor “een dagje Den Haag”. Met deze agenten was ik vorig jaar een nacht mee gelopen bij hun nachtdienst in de binnenstad Leeuwarden. Nu was ik hun gastvrouw en zo kun je korte lijnen maken tussen praktijk en politiek.

Dit kun je niet vaak genoeg doen!

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Voormalig lid van de Tweede Kamer, afkomstig uit Wergea. Was woordvoerder natuur, platteland en water en bemoeide zich als volksvertegenwoordiger met alles wat zij belangrijk vond. Frysk, yn ieren en sinen. Schreef iedere week een column. Een aantal daarvan is hier gepubliceerd.

Meer over Lutz Jacobi