PvdA dient motie in over gevolgen voor jongeren van Corona

Door Theun Nicolai op 20 januari 2021

De fractie van de Partij van de Arbeid zal tijdens de raadsvergadering van 21 januari een motie indienen met betrekking tot de gevolgen van de coronacrisis voor jongeren en jongvolwassenen.

De coronacrisis laat niemand onberoerd. De fractie stelt echter vast dat vooral de wereld van jongeren door de aanhoudende crisis flink overhoop wordt gehaald. De lockdown en de gevolgen van de coronacrisis vormen een grote uitdaging voor hen.

Onlangs meldde het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) dat onderzoeken bevestigen dat jongeren en jongvolwassen door de coronamaatregelen, méér dan andere leeftijdsgroepen, mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst ervaren. De fractie maakt zich daarom ernstige zorgen over het aanhoudende gebrek aan perspectief voor jongeren en jongvolwassenen en de gezondheidsproblemen die daarmee verband houden.

De fractie is van mening dat de gemeente in het licht van het voorgaande de opgave heeft om jongeren en jongvolwassenen op korte termijn meer perspectief te bieden, en om de laagdrempelige, preventieve ondersteuning voor jongeren en jongvolwassenen te versterken. De fractie hoopt met de motie in de raad een meerderheid te vinden waardoor het college van burgemeester en wethouders kan worden verzocht om:

a) Te bevorderen dat – voor zover dit al niet is gebeurd – op zeer korte termijn een breed pakket aan maatregelen wordt ontwikkeld, dat aansluitend efficiënt en effectief wordt uitgerold, en waarin alle relevante aandachtsgebieden zijn meegenomen.
b) De Jongerenraad hierin te betrekken, om hun ervaringen en meningen te vernemen, eventueel uitmondend in een concreet advies ter zake door de Jongerenraad.
c) De gemeenteraad blijvend te informeren over de actuele stand van zaken met betrekking tot het voorgaande.

Theun Nicolai

Theun Nicolai

Theun Nicolai Mijn naam is Theun Nicolai. Ik ben steunfractielid van de PvdA. Van 2010 tot 2021 zat ik in de gemeenteraad. Al sinds de jaren ’70, de periode van Joop den Uyl , ben ik lid geworden van de PvdA . Voor mij was toen en is nog steeds leidend een politiek gericht op

Meer over Theun Nicolai