Theun Nicolai stopt als raadslid van Achtkarspelen

Door Theun Nicolai op 27 juni 2021

Sinds maart 2010 zit Theun Nicolai uit Drogeham voor de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Achtkarspelen. Zijn markante persoonlijkheid, expressieve en kleurrijke taalgebruik, plus – en niet in de laatste plaats – uitstekende ‘politieke antenne’ maken dat hij tijdens raadsbijeenkomsten de aandacht opeist, waarbij in niet mis te verstane bewoordingen de standpunten van de Partij van de Arbeid worden uitgedragen.

Na bijna twaalf jaar gaat Nicolai wegens gewijzigde privéomstandigheden echter de politieke arena verlaten. In de raadsvergadering van 8 juli 2021 neemt de voorzitter van de tweekoppige fractie afscheid. De behandeling van de Kadernota 2022 – 2025 wordt zijn laatste wapenfeit. Het is mooi geweest.

Theun Nicolai wordt als raadslid opgevolgd door Hink Speulman uit Buitenpost. Hij is al enkele jaren actief als steunfractielid voor de Partij van de Arbeid in Achtkarspelen. Daarvóór was hij bestuurslid van de plaatselijke afdeling en campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Momenteel schrijft hij mee aan het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Speulman was tot eind 2020 werkzaam als adviseur bij Stichting Keunstwurk in Leeuwarden. Daarnaast was hij jarenlang – eerst als bestuurslid en later op vrijwillige basis als coördinator en bestuursadviseur – betrokken bij het sociaal-cultureel werk in Buitenpost. ‘Een waardige opvolger’, aldus Nicolai.

Theun Nicolai

Theun Nicolai

Theun Nicolai Mijn naam is Theun Nicolai. Ik ben steunfractielid van de PvdA. Van 2010 tot 2021 zat ik in de gemeenteraad. Al sinds de jaren ’70, de periode van Joop den Uyl , ben ik lid geworden van de PvdA . Voor mij was toen en is nog steeds leidend een politiek gericht op

Meer over Theun Nicolai