Raadsfracties GroenLinks en Partij van de Arbeid in Achtkarspelen trekken gezamenlijk op

Door Hink Speulman op 23 maart 2022

De fracties van GroenLinks en Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Achtkarspelen hebben afgesproken de komende raadsperiode gezamenlijk op te trekken. Dit maakten zij afgelopen maandag bekend tijdens het duidingsdebat dat plaatsvond naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen een week eerder.

Natuurlijke bondgenoten
GroenLinks en de Partij van de Arbeid zijn volgens beide fracties natuurlijke bondgenoten. “De ideologische en politiek-programmatische overeenkomsten tussen beide partijen in Achtkarspelen zijn vele malen groter dan de verschillen, die er vanzelfsprekend zijn. De verschillen staan samenwerking niet in de weg, maar maken dat beide partijen elkaar waar nodig aanvullen.”

Nauwe samenwerking
De fracties hebben de gezamenlijke intentie om voortaan naar buiten toe één blok te vormen, zowel tijdens de coalitieonderhandelingen als in de gemeenteraad van Achtkarspelen. “We hebben elkaar omarmd, en zullen elkaar niet meer loslaten”, aldus de fractievoorzitters.

Door de samenwerking willen de fracties in de gemeenteraad een krachtig en eigentijds lokaal geluid ‘op links’ laten horen.

 

Hink Speulman

Hink Speulman

Hink Speulman is jarenlang in zowel de commerciële als de publieke branche werkzaam geweest. Zijn belangstelling gaat uit naar mens en samenleving, evenals naar kunst en cultuur. Sinds december 2020 gepensioneerd, maar ‘niets doen’ is niet zijn stiel. Hink beschouwt zichzelf als een rechtgeaarde en kritische sociaaldemocraat, maar géén meeloper in een beweging.

Meer over Hink Speulman