Nieuwe voorzitter

Door Aafke Postma op 14 april 2019

Sinds 25 maart ben ik voorzitter van de afdeling. Een bijzondere tijd om weer als bestuurder aan de slag te gaan. Hoewel het ook wel een beetje vertrouwd voelt: begin deze eeuw beleefden we ook roerige tijden met de opkomst van Fortuyn.Toch voelt het nu als een grotere verantwoordelijkheid. We zijn in een andere tijd beland. Er is veel onzekerheid. Wonen, zorg en energie zijn sterk aan het veranderen. We komen net uit een economische crisis maar merken dat ook werken is veranderd. Meer en meer mensen zijn voor hun inkomen afhankelijk van onzekere contracten.

Onzekere toekomst
Eerlijk is eerlijk: ik heb geen idee hoe de toekomst er uit gaat zien. We hebben altijd tijden van groei, van meer, meer, meer gekend. Die tijd is voorbij. De bevolking krimpt en het werk zal anders moeten worden gedaan. Een ding is wel duidelijk: als we de lasten en de opbrengsten niet eerlijk verdelen dan zullen de verschillen in onze maatschappij weer groter worden. Verschillen tussen arm en rijk, tussen geschoold en ongeschoold, tussen mee kunnen komen in de grote veranderingen en achterblijven.

De PvdA is belangrijk
De sociaal democratie en daarmee de PvdA zijn nog steeds zo belangrijk: wij zijn de partij van eerlijk delen. De partij van zorg hebben voor de mensen voor wie alles niet vanzelfsprekend is. De partij tegen armoede en tegen het uitsluiten van mensen. Als partij kunnen we het verschil maken. Maar dan moeten we wel genoeg steun krijgen van de kiezers.

Genoeg te doen!
Er is dus genoeg te doen dus voor de Partij van de Arbeid in Achtkarspelen. Er is genoeg te doen voor het bestuur. Dat ga ik doen samen met een mooi team met mooie mensen: jong en oud, oude rotten en frisse nieuwkomers en vooral: betrokken en enthousiast. Ik heb daar zin in!

Doen jullie ook mee?

Aafke Postma is in de ledenvergadering van 25 maart 2019 gekozen tot nieuwe voorzitter van de afdeling Achtkarspelen. Ze was daarvoor onder andere raadslid, Statenlid, bestuurslid van de afdeling, lid van de campagnecommissie en nog veel meer.

Aafke Postma

Aafke Postma

Sinds maart 2019 voorzitter van het afdelingsbestuur van de PvdA in Achtkarspelen. Daarvoor ook al veel ervaring. “Al lang lyn wie ik as lid fan de Jonge Socialisten aktyf yn de ôfdieling. Ik wie ûnder oaren belutsen by it ôfdielingsbled. We mochten ek oanskowe by gearkomsten fan it bestjoer fan de federaasje.” Later werd ze

Meer over Aafke Postma