Nieuw PvdA-steunfractielid Elly Pilat stelt zich voor

20 maart 2023

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Dit is waarschijnlijk de bekendste uitspraak van Pippi Langkous: de onverschrokken, onvermoeibare en ongelooflijke sterke, Zweedse jongedame.

Nu ben ik geen van bovenstaande kenmerken. Ik ben namelijk heus wel eens een beetje bang, met mijn leeftijd van 40+ durf ik stellig te zeggen dat ik regelmatig vermoeid ben, mijn spierballen zijn ook al niet bijzonder noemenswaardig en ik ben al zeker niet van Zweedse afkomst. Wel van de Friese. Ook mooi, zo niet beter. Fansels.

Toch voel ik een verbinding met Pippi’s uitspraak. Ik heb me nog nooit zo actief met de gemeentepolitiek bemoeid als ik nu ga doen. Maar ik denk dat ik het wel kan. Waarom? Omdat ik, net als velen, de wereld om ons heen een stukje eerlijker, socialer en duurzamer zou willen zien. En daarvoor moeten we aan het werk.

Ik ben Elly Pilat en ik ga als steunfractielid een rol vervullen binnen de PvdA-fractie in Achtkarspelen. Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Surhuisterveen en mag ik in het dagelijks leven voor de klas staan. Als vrijwilliger zet ik me in op de basisschool van onze kinderen als ouderlid van de MR/SR en de GMR van stichting Noventa. Als leerkracht gaat het onderwijs me aan het hart en hier maak ik me graag sterk voor. Ook ben ik regelmatig in de Feanster sporthal te vinden als bestuurslid bij de gymnastiekvereniging WSBF.

Ik heb dus genoeg te doen! Gelukkig ontbreekt het me niet aan ongebreideld enthousiasme; we gaan ervoor.

Graag tot ziens!

Hartelijke groet,

Elly Pilat.

Oh ja, fun fact! Wist je dat bovenstaande uitspraak van Pippi nooit uit de pen van schrijfster Astrid Lindgren is gerold? Hoe deze uitspraak nu toch zo stellig aan Pippi wordt toegeschreven, zal waarschijnlijk voor altijd een mysterie blijven…