Neem jezelf niet te serieus

Door Otto Veenstra op 21 februari 2022

Kandidaat in de spotlight: Otto Veenstra

Otto Veenstra uit Augustinusga houdt van foute grappen. En hij zit nooit stil. Van beroep is hij opbouwwerker en jongerenwerker. Maar ook in zijn vrije tijd zet hij zich in voor jongeren. Daarnaast is hij onder andere voorzitter van Surhuizum Open Air, secretaris van de Energy Koöperaasje De Harkema en lid van de werkgroep die nadenkt over de inrichting van het WB van der Kooiplantsoen. En actief lid van de PvdA in Achtkarspelen. Wie een beroep doet op Otto krijgt niet snel ‘nee’ te horen.

Een eerlijke samenleving
Links beleid is nodig om iedereen goede kansen te geven. En van onze gemeente een mooie en goede gemeente te maken. Otto: “Waar je geboren bent, de opleiding van je ouders, je talenten: dat bepaalt of je kansen hebt en krijgt. In tegenstelling tot wat veel rechtse partijen je laten geloven is dat veel belangrijker dan je inzet. Door links beleid krijgt iedereen kansen om zijn talenten te ontwikkelen, gezien en gehoord worden en meedoen in de maatschappij. Ook mensen die het nu al goed hebben profiteren daar van. Want, in een eerlijke maatschappij kan iedereen meedoen, hebben mensen wat voor elkaar over en komen groepen niet tegenover elkaar te staan. Daar wordt iedereen beter van.”

Rechtvaardig
Otto maakt zich hard voor eerlijke verdeling. En kan slecht tegen onrechtvaardigheid. Als anderen in de problemen zitten komt hij in actie. Maar het blijkt ook uit zijn grote voorbeelden. “Mijn voorbeelden zijn Jack Reacher en Nelson Mandela. Jack Reacher is de hoofdpersoon uit de Lee Child boeken. Hij geeft nooit op. Voor Nelson Mandela heb ik respect omdat hij Zuid Afrika bij elkaar heeft gehouden. Ondank de ontberingen die hij zelf onderging tijdens de apartheid.”

Otto Veenstra bij Radio Release

Otto Veenstra bij Radio Release

Basisvoorzieningen in de dorpen
Otto zet zich in voor de voorzieningen in de dorpen. “De bezuinigingen op de sociale basis moeten worden teruggedraaid. Sterker nog, er moeten extra middelen bij. Ik ben tevreden als alle inwoners het gevoel hebben er te mogen zijn, dat ze ertoe doen en dat ze mee kunnen doen. Daar moeten we ons voor inzetten!”

Waar kun jij echt heel hard om lachen?
Otto: “Je mag het bijna niet meer zeggen, maar incorrecte grappen op allerhande terreinen, wat veelal niet meer mag in deze ‘woke tijd, vind ik stiekem nog steeds het leukst. Als iedereen zichzelf niet doorlopend zo serieus nam, zou dat in mijn ogen ook bijdragen aan een wereld waar iedereen meedoet en mensen zichzelf beter vinden dan de ander.’”

Wat wil je nog kwijt?
“Een echte christen stemt links. Zelf ben ik geen kerkganger meer. Maar het lijkt me duidelijk dat Jezus lid was van de linkse kerk!”

Waar ben je trots op? Mijn kinderen, het SOA festival en een goed draaiend jeugdhonk in Augustinusga. En mijn werk: de mensen waarmee ik werk waarderen mijn inzet.
Waar gaan deze verkiezingen over? Eerlijke verdeling van de welvaart en goede voorzieningen in de dorpen.
Mooiste plek in Achtkarspelen? de Pûs, het buurtschap van Surhuizum waar ik ben opgegroeid
Waarvoor mogen we je wakker maken? metal festivals, kroketten, een mooie rommelmarkt en … zaken die wellicht niet echt geschikt zijn om hier te vermelden 🙂

Otto Veenstra

Otto Veenstra

Otto Veenstra uit Augustinusga houdt van foute grappen. En hij zit nooit stil. Van beroep is hij opbouwwerker en jongerenwerker. Maar ook in zijn vrije tijd zet hij zich in voor jongeren. Daarnaast is hij onder andere voorzitter van Surhuizum Open Air, secretaris van de Energy Kooperaasje De Harkema en lid van de werkgroep die

Meer over Otto Veenstra