Afscheid van Eline Veenstra

16 juli 2023

De fracties in de gemeenteraad bestaan uit de gekozen raadsleden en daarnaast enkele ‘burgerleden’. De burgerleden heten in Achtkarspelen ‘steunfractieleden’. Zij worden door de raad benoemd en net als de raadsleden leggen zij een eed of belofte af.
Door de toenemende werkdruk (en de kleiner wordende fracties o.a. als gevolg van ‘versnippering’) worden de steunfractieleden steeds belangrijker voor het reilen en zeilen van de fracties.

De PvdA-fractie in Achtkarspelen telt naast twee raadsleden twee steunfractieleden: Eline Veenstra en Elly Pilat.
Eline gaat de fractie binnenkort verlaten.
Zij heeft namelijk onlangs aan de Rijksuniversiteit Groningen haar bachelor IT-recht met succes afgerond. Na de zomer gaat zij verder studeren aan de universiteit van Maastricht.

De fractie is trots op Eline en wenst haar heel veel succes. Het gaat haar vast en zeker lukken. Met onderstaand ‘stukje’ kijkt Eline terug en neemt zij afscheid. Wij hebben er een recente foto bij geplaatst van Eline in de rol van rechter. De toga staat Eline niet alleen goed: de rol ging haar bovendien voortreffelijk af!

De fractie gaat op zoek naar (bij voorkeur) een jongere die de plek van Eline dit najaar kan en wil innemen.

 

Eline in de rol van rechter

 

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.

Vorig jaar maart werd ik beëdigd als steunfractielid. Vol enthousiasme begon ik aan dit avontuur zonder te weten wat mij te wachten stond. De andere fractieleden hebben mij echter vanaf het eerste moment goed bijgestaan en op weg geholpen in de wazige wereld van wat gemeentelijke politiek heet.

Tijdens de beëdiging was ik blij verrast dat ik niet als enige ‘jongere’ een politieke partij kwam ondersteunen. Het doet mij goed dat er méér jongeren zijn met interesse in de politiek en hier ook wat mee doen.
Het afgelopen jaar heb ik geleerd dat politiek wel degelijk een spel kan zijn en dat tactiek zo nu en dan geboden is. Ook leerde ik over de tal van onderwerpen waarover de gemeenteraad zeggenschap heeft. Hoewel de onderwerpen niet altijd even interessant zijn, heb je het druk met heel veel zeer uiteenlopende zaken en ben je altijd bezig in het belang van de inwoners.

Voordat ik aan dit avontuur begon was het al bekend dat mijn studieloopbaan nog onzeker was. Ik was op dat moment bezig met mijn bachelor rechten in Groningen en wist nog niet welke master ik wilde gaan doen.
Ik heb ondertussen mijn bachelor afgerond en heb besloten om samen met een vriendin mijn master in Maastricht te gaan volgen. Zeker een avontuur, maar dit betekent wél dat ik helaas mijn rol als steunfractielid moet opgeven.
Ik heb in de PvdA-fractie een leuke en leerzame tijd gehad en ik zal altijd politiek geïnteresseerd blijven. En wie weet wat de toekomst zal brengen …