31 maart 2012

Zorgen PvdA over beleid gemeente

De PvdA’ers van Achtkarspelen maken zich grote zorgen over het beleid zoals de coalitie van CDA, FNP en CU voert in de gemeente, bleek maandagavond op de druk bezochte ledenvergadering. Het beleid is gericht op gebouwen en asfalt. En daarmee gaat het college voorbij aan de bewoners van deze gemeente.

Daarbij zijn veel mensen die een uitkering krijgen en het financieel moeilijk hebben. Onder andere op langdurigheidtoeslag en bijzondere bijstand wordt bezuinigd. Dit treft die mensen in de portemonnee die een beetje extra ondersteuning wel kunnen gebruiken. Het  college maakt in de ogen van de leden de verkeerde keuzes.

Ook Caparis is een bron van zorg. De PvdA-fractie wil pal staan voor de werknemers van Caparis, maar kan niet meegaan met de bodemloze put die deze werkvoorziening blijkt te zijn door de tekorten van miljoenen. Een soort wurggreep, zei een van de leden.

En de uitbreiding van de intensieve veehouderij, vooral geconcentreerd rondom Surhuisterveen, Harkema en Drogeham, is de leden een doorn in het oog. Een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid door bijvoorbeeld stankoverlast en vooral fijnstof. En ook zijn die enorme hokken een aantasting van het landschap. En dat terwijl de gemeente meer recreatie wil aantrekken. Dat is niet te rijmen!