Uitgeblogd

Door Sjon Stellinga op 13 juli 2018

Een reservevergadering voor de raad is net zoiets als een reservewiel voor een auto. Je hoort zo’n ding te hebben, maar je hoopt natuurlijk dat je het nooit hoeft te gebruiken. Zo moet ik gedacht hebben toen ik mijn vakantie plande. Op twaalf juli de laatste raadsvergadering en dus de dertiende op pad. Natuurlijk had ik wel gezien dat er op de negentiende nog een reservevergadering stond gepland, maar dat was gewoon ‘voor alle zekerheid’. En nu blijkt dat die datum onverhoopt toch gebruikt wordt. En ik kan mijn planning niet meer veranderen. En dus mis ik een vergadering. Misschien wel voor het eerst in al die jaren…

Maar goed, daar komen we ook wel weer overheen, het is gewoon niet anders. Over ‘iets anders’ gesproken, een paar maanden geleden besprak ik met het afdelingsbestuur van de PvdA Achtkarspelen mijn periodieke bijdrages op de website (en op facebook geloof ik, maar dat voltrekt zich buiten mijn gezichtsveld). Vroeger schreef ik die stukjes als wethouder of fractievoorzitter op verzoek van het toenmalige bestuur. Iets over ‘de mens achter de bestuurder / volksvertegenwoordiger’ geloof ik. Vonden zij leuk, vond ik leuk. En dus ben ik er maar weer mee begonnen toen ik in december van het afgelopen jaar opnieuw lijsttrekker werd. Maar een deel van het huidige afdelingsbestuur heeft zo af en toe toch grote moeite met de toon van sommige van die stukjes. Eenmaal werd mij zelfs heel dringend verzocht om de webmaster te vragen een bepaalde bijdrage te verwijderen omdat deze beledigend zou zijn voor een andere partij. (Het heette ‘Karma’, ik vond het zelf wel meevallen maar heb natuurlijk wel aan het verzoek van het bestuur voldaan.) Al pratend concludeerden we dat we hier een vrij principieel punt te pakken hadden. Want wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk voor de website? Het afdelingsbestuur natuurlijk. En wanneer ik vervolgens maar vrijuit schrijf over mijn tevredenheid maar ook over mijn frustratie, over mijn waardering maar ook over mijn ergernis, over mijn partij maar soms ook over andere partijen, dan maak ik het het bestuur wel heel moeilijk om die verantwoordelijkheid te dragen. En dus spraken we af dat ik zou blijven ‘bloggen’ tot aan de zomervakantie maar er daarna mee op zou houden. Een zomervakantie die voor mij een week eerder, dus zo ongeveer nu, begint.

Kortom, vanaf nu ben ik uitgeblogd.

 

Sjon Stellinga

Sjon Stellinga

Sjon heeft zich in diverse rollen binnen en buiten de PvdA-Achtkarspelen gemanifesteerd als een gedreven politicus en bestuurder. Hij is in staat om stelling in te nemen en daarin zo nodig flexibel én vasthoudend te zijn. Sjon is stevig en overtuigend in presentatie en wordt in de gemeente gewaardeerd, zowel binnen als buiten het gemeentehuis.

Meer over Sjon Stellinga