3 juni 2012

Ledendag 2012

Zaterdag 2 juni ben ik met mijn man Theo als introducé naar Den Haag geweest voor de landelijke dag PvdA dag voor nieuwe leden.

Een hele leuke dag met o.a. een rondleiding door Lutz, met andere Friese leden door het gebouw van de Tweede Kamer; een verhaaltje van Gerdi Verbeet in de plenaire vergaderzaal, waarna er vragen aan haar gesteld mochten worden door de aanwezigen  aan de interruptie microfoon, een smakelijke lunch en daarna waren er verschillende kleine gespreksgroepjes olv een Tweede Kamerlid waar van te voren een keuze in gemaakt moest worden. Wij kozen voor OV en verkeer, en wegwijs voor nieuwe leden.
Ter afsluiting nog een enthousiaste Diederik Samsom voor het slotwoord en daarna hebben we buiten heerlijk in het zonnetje genoten van het ”Haagse”!

 

Gelukkig is de roos, die we meekregen en heel wat uurtjes droog heeft moeten staan, hier weer helemaal opgebloeid: ik hoop dat dat ook geldt voor de PvdA.  In de partij heb ik zeer positief ingestelde gedreven mensen ontmoet, dus daaraan kan het niet liggen. Ook de nieuwe leden, die ik ontmoette zijn enthousiaste mensen uit het gewone werkveld en hebben goede ideeën ingebracht. En waren bereid om bv bij het item OV en Verkeer spontaan een werkgroepje te gaan vormen. Zo’n groepje bestond er blijkbaar niet meer .
Na het oranje spektakel moet het land rood kleuren, zegt Diederik! Het zou prachtig zijn!

 

Anneke Bakker
Buitenpost