Een kennismaking met kandidaat-raadslid Otto Veenstra

Door Otto Veenstra op 30 januari 2018

Al van jongs af aan interesseerde ik me voor politiek. Als tiener vond ik het al leuk om debatten op tv te volgen en daar mensen de verbale degens te horen kruisen over onderwerpen waarover men het soms hartgrondig oneens was.

Ook binnen de gemeente is politiek erg belangrijk want in de gemeenteraad wordt bepaald op welke manier het beschikbare geld verdeeld wordt. Besteed je het geld aan fatsoenlijke regelingen voor mensen die het niet zo goed hebben of steek je de middelen in bijvoorbeeld veel te luxe gebouwen ten behoeve van de overheid zelf?

Daarnaast geloof ik absoluut niet in neoliberaal, VVD, gedachtegoed zoals het marktdenken, het verminderen van regels voor met name grote bedrijven en bijvoorbeeld het overlaten van kwaliteitscontroles aan de bedrijven zelf.

Bedrijven zijn gericht op het halen van zo hoog mogelijke winsten en het betalen van zo weinig mogelijk belasting. Wordt op dit gebied alles door de overheid vrij gelaten dan zal de top van het bedrijfsleven echt niet denken: we betalen spontaan extra aan de overheid zodat die er toch voor kan zorgen dat de mensen die het minder hebben er wat bij krijgen. Dit soort zaken dien je via de politiek te regelen via o.a. de belasting, ook op vermogen, en het nivelleren van inkomens. Dit om te voorkomen dat er geen extreme verschillen gaan ontstaan en er sprake is van een klein aantal hele rijke mensen en een hele grote groep arme mensen.

Volgens mij is dit zelfs in het belang van de rijke mensen want een beetje redelijke verdeling van de welvaart zorgt ook voor rust in het land. In landen waar de verschillen heel groot zijn zie je af en toe opstanden, burgeroorlogen en andere onrust en daar zit de gemiddelde gegoede burger ook niet op te wachten lijkt mij.

Kortom: ik geloof in eerlijk delen. Daar waar de een zijn afkomst, slimheid en goede gezondheid al bij de geboorte mee krijgt en daardoor een prima start kan maken, daar heeft de andere een mindere komaf, is minder slim of heeft een lichaam wat minder goed functioneert.

Zowel afkomst, slimheid als gezondheid zijn geen eigen verdiensten. Je hebt geluk of je hebt het niet. Er is dan ook geen reden om degenen die alles mee hebben dan ook maar de ruimte te geven om zich alles toe te eigenen. Linkse politiek draagt bij aan een eerlijke samenleving en een faire verdeling van welvaart en daar zet ik mij graag voor in!

O ja, ik ben Otto Veenstra uit Augustinusga. Vader van twee prachtige dochters. In het dagelijks leven opbouwwerker, ondersteuner van allerhande samenlevingsopbouw projecten, en jongerenwerker in de gemeenten Opsterland en Ferwerderadiel.

Daarnaast ben ik voorzitter van Dorpsbelang Augustinusga en samen met mijn vriendin vrijwilliger bij de jeugdsoos is ons prachtige dorp!

 

 

 

Otto Veenstra

Otto Veenstra

Al van jongs af aan interesseerde ik me voor politiek. Als tiener vond ik het al leuk om debatten op tv te volgen en daar mensen de verbale degens te horen kruisen over onderwerpen waarover men het soms hartgrondig oneens was. Ook binnen de gemeente is politiek erg belangrijk want in de gemeenteraad wordt bepaald

Meer over Otto Veenstra