Door op 26 januari 2014

Kandidaat van de Week: Sander Postma

Sander Postma staat op de zevende plek, is onze jongste kandidaat en heeft ontzettend veel zin om in de gemeenteraad aan de slag te gaan.

1.       Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik zit op het moment in mijn examenjaar op het voortgezet onderwijs. Als ik niet met school bezig ben lees ik graag boeken, speel ik op mijn gitaar of geniet ik van het uitgaansleven in Drachten.

2.       Waarom kies je voor de PvdA?
Ik heb altijd gevonden dat iedereen dezelfde kansen moet kunnen krijgen, op scholing, op zorg en dezelfde rechten. De sociale normen en waarden van de PvdA voldoen aan wat ik in een partij zoek en hoewel er andere linkse partijen zijn die dit moraal hanteren heeft de PvdA, op zowel landelijk als gemeentelijk niveau, vaak genoeg bewezen dat ze doet wat nodig is om een eerlijke samenleving te maken.

3.       Waar ben je trots op in de afgelopen 4 jaar?
Ik ben tijdens mijn middelbare schoolperiode lid geweest van de leerlingenraad bij ons op school, ik heb me ingezet voor mijn medestudenten en geprobeerd om als contactpersoon met de schoolleiding op te treden.

4.       Wat vind je een van de belangrijkste onderwerpen waar de PvdA mee aan de slag moet in de komende 4 jaar en wat zal jou inzet daarvoor zijn?
Ik vind dat werkloosheid, en dan specifiek jeugdwerkloosheid, een punt is waar nog heel veel op te halen valt. De jeugd vertrekt massaal uit de gemeente, een belangrijke reden hiervoor is het tekort aan banen nadat ze van school af zijn. Ik zou graag willen dat jongeren hier meer kansen konden krijgen zodat ze dichtbij aan de slag kunnen en ook in de gemeente kunnen blijven wonen.

5.       Hoe haal jij je vrienden over om PvdA te gaan stemmen?
Met een glimlach en een goed gesprek.

6.       Wat is jouw levensmotto
Heb spijt van dat wat je doet, niet van dat wat je niet gedaan hebt.

7.       Wie is jouw grote voorbeeld
Mijn grote voorbeeld is de huidige minister van binnenlandse zaken Ronald Plasterk. Een goed opgeleide minister die zijn hele leven lang sociale waarden heeft nageleefd en het beste van zijn leven heeft gemaakt.

8.       Wat wil je verder nog kwijt
Hoewel ik het jongste lid ben op de lijst in Achtkarspelen vraag ik toch om vertrouwen. Ik mis de ervaring die de leeftijd met zich meebrengt maar hoop met een jonge frisse blik de politiek in de gemeente te doen opleven.

9.       Hou je meer van wâldbeantsjes of van wâldgieltsjes?
Daar moet ik toch wâldbeantsjes op beantwoorden.

Opname 064 (483x640)

#GR2014