7 juni 2013

Kamervragen en de intensieve veehouderij in Achtkarspelen.

Bij navraag blijkt dat de schriftelijke vragen over de intensieve veehouderij in Achtkarspelen vooralsnog niet beantwoord worden, omdat het kabinet binnenkort met een kabinetsreactie komt op de intensieve veehouderij in het algemeen. Als die kabinetsreactie er is worden de vragen van de Kamerleden Lutz Jacobi en Tjeerd van Dekken beantwoord.

Op 28 maart stelden beide Tweede Kamerleden van de Partij van de Arbeid vragen aan Staatssecretaris Sharon Dijksma en minister Edith Schippers over de intensieve veehouderij in Achtkarspelen. De beide Kamerleden vroegen daarbij expliciet of er bereidheid is om de GGD en de Gezondheidsdienst een onderzoek te laten doen naar de gevolgen voor de volksgezondheid van de cumulatie van intensieve veehouderij in het gebied van Harkema, Drogeham en Surhuisterveen.

De verwachting was toen dat de staatssecretaris en de minister na drie weken met de antwoorden zouden komen. Dat blijkt nu langer te gaan duren. De Tweede Kamerleden sturen, zodra ze de reactie ontvangen hebben, die door naar de PvdA Achtkarspelen.