17 november 2013

Harkema: Sport is blij met kunstgrasveld!

Vertegenwoordigers van de tennisvereniging, de korfbalvereniging en de voetbalverenigingen in Harkema zijn blij met het besluit tot de aanleg van een kunstgrasveld op het sportcomplex. De PvdA Achtkarspelen, op werkbezoek bij de sport in Harkema, ijverde al een aantal jaren voor een kunstgrasveld. In de raadsvergadering van oktober jl. werd het besluit genomen: het komt er. “Een jarenlange wens gaat in 2014 in vervulling”, aldus Joop Bekkema van de Korfbalvereniging. “We kunnen dan meer wedstrijden voor de vereniging houden”.

De tennisvereniging wil liefst zo snel mogelijk ook naar het sportcomplex de Bosk. De gravelvelden en het verenigingsgebouw zijn nodig aan onderhoud toe. Maar liever dan renovatie willen de tennissers nieuw bouwen op De Bosk. Alleen het besluit voor overplaatsing is nog altijd niet genomen.

Alle sportverenigingen in Harkema verheugen zich over de forse aanwas van leden de laatste tijd, liet Sietse van der Weij van Harkemase Boys weten. De sport leeft in Harkema. Het dorp kent al sinds jaar en dag een groot aantal vrijwilligers die regelmatig de handen uit de mouwen steken om het nodige onderhoud aan gebouwen en velden te plegen. Wel hebben de beide voetbalvereniging nog één grote wens volgens Siemen Pander van Harkema-Opeinde. ‘Bij de aanleg van het kunstgrasveld komt veel grond vrij en dat willen we graag gebruiken om een slecht trainingsveld te verbeteren. We voeren dat wel met vrijwilligers uit. Als we een beroep doen op de inwoners van het dorp staan ze allemaal klaar om de klus uit te voeren. Dat zie je niet overal.”

De PvdA’ers kennen de grote betrokkenheid van de inwoners van Harkema bij de sport. En weten ook dat het aan inzet van vrijwilligers niet ontbreekt. Fractie en bestuur wilden zich met het werkbezoek laten informeren over de sportbeoefening en de –faciliteiten in Harkema.