Door Anneke Jongejan op 16 maart 2013

Geanimeerde ledenvergadering

Geen hooggespannen verwachtingen van het bestuur bij de ledenvergadering van de PvdA Achtkarspelen, gisteravond. Maar liefst 11 afmeldingen!! En toch was met 17 aanwezigen het zaaltje vol. Twee van onze Jonge Socialisten waren aanwezig. Veel betrokkenheid van de leden van deze relatief kleine afdeling met 103 leden.

Zo werd het een leuke avond, met het jaarverslag, het financieel verslag: weergaloos en onnavolgbaar volgens de kascommissie, maar na uitleg 100% goedgekeurd. Het bestuur presenteerde de profielschets voor de fractie en de kandidaat-raadsleden; de programmacommissie en de campagnecommissie brachten veerslag uit. Volop aan het werk voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014.

En daarna de fractieverantwoording: de drie raadsleden deden op een bevlogen manier verslag van de macht en de onmacht en de hoop en af en toe wanhoop van het werk in de gemeenteraad. Bezuinigingen vanuit de landelijke overheid, prioriteitstelling vanuit het college, werkloosheid, jeugdwerkloosheid, stijgend aantal mensen in de bijstand en in de schuldhulpverlening, het is geen gemakkelijk tijd. Maar ook: brede steun voor de motie kleine scholen, oprichting van MOA (maatschappelijk ondernemen Achtkarspelen). Met als conclusie: er is voor de PvdA nog veel te doen in deze gemeente.

Anneke Jongejan

Anneke Jongejan

lid bezoekteam

Meer over Anneke Jongejan