Door Lutz Jacobi op 27 september 2013

Friese Ambassade in de achtertuin.

Prinsjesdag is geweest en volgende week krijgen we de Politieke Beschouwingen. Dan wordt er twee dagen lang gesproken over de begroting van ons land.

Deze hele week is het Prinsjesfestival in Den Haag en ter ere daarvan heeft de provincie Fryslân een week lang een heuse Friese Ambassade in Den Haag. En die staat in ‘mijn achtertuin’, van het huis waar ik door de week verblijf. Toeval bestaat soms!

Deze Friese Ambassade is echt een goede actie van onze Provincie. Elke dag is er een thema, zoals water, melk, krimp, troonrede, cultuur enzovoort. Bij deze thema’s komen vele genodigden uit alle sectoren naar de ambassade om ‘ús Fryslân’ te beleven en ontwikkelingen te bespreken.

In het Tweede Kamergebouw word ik er de hele week op aangesproken: ‘Wat leuk dat Fryslân dit doet’. Goede reclame en in de bushokjes in Den Haag zijn posters opgehangen over Fryslân.  Ik fiets trots door de stad!

En als ik ’s ochtends de straat uit fiets en kijk naar links, dan hangt daar de Friese vlag te wapperen. In Den Haag.

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Voormalig lid van de Tweede Kamer, afkomstig uit Wergea. Was woordvoerder natuur, platteland en water en bemoeide zich als volksvertegenwoordiger met alles wat zij belangrijk vond. Frysk, yn ieren en sinen. Schreef iedere week een column. Een aantal daarvan is hier gepubliceerd.

Meer over Lutz Jacobi