Een hoopvolle en sociale toekomst

Door Bram Sikkema op 30 april 2019

Frans Timmermans: onze Spitzenkandidat in Europa, voor een mooie, hoopvolle en sociale toekomst

Een bijzondere maand
Het is bijna mei. Dit jaar is dat een extra bijzondere maand. Natuurlijk begint de maand traditioneel met de Dag van de Arbeid. Op deze dag vieren wij, en met wij bedoel ik zowel sociaaldemocraten als andere linksgeoriënteerde groeperingen, de strijd van de arbeidersbeweging voor betere arbeidsomstandigheden. Dit als onderdeel van een hoopvolle strijd voor een rechtvaardige en solidaire samenleving. Daarnaast er is er uiteraard de Nationale Dodenherdenking op 4 mei, de Nationale Bevrijdingsdag op 5 mei en de Dag van Europa op 9 mei. Er staat dit jaar echter nóg iets te gebeuren in de maand mei.

Nederland mag naar de stembus
De strijd voor een samenleving van hoop, rechtvaardigheid, kansen en samenwerking komt dit jaar namelijk ook naar voren tijdens de Europese verkiezingen die in alle EU-lidstaten worden gehouden van 23 tot en met 26 mei. Nederland mag op donderdag 23 mei naar de stembus.

Hét debat tussen de Spitzenkandidaten
Gisteren, op maandag 29 april, vond het eerste debat plaats tussen een aantal Spitzenkandidaten van de Europese politieke partijen. Dit debat vond plaats in Maastricht, de bakermat van het Verdrag van Maastricht, het verdrag dat diende als oprichtingsverdrag van de Europese Unie.

Belangrijke thema’s
De belangrijkste thema’s die tijdens het debat werden behandeld waren digitalisering, duurzaamheid en de toekomst van Europa. Tijdens dit debat werd duidelijk waar Frans Timmermans, als voorman van de Partij van Europese Sociaaldemocraten, voor staat.

Een Europa waarin wordt samengewerkt
Frans Timmermans, en daarmee wij als sociaaldemocraten, staat voor een Europa waarin wordt samengewerkt. Een sociaal en duurzaam Europa, waarin de sociale rechten van iedere inwoner gewaarborgd zijn. Ook een Europa van vertrouwen. Een vertrouwen dat stap voor stap is ontstaan. Eerst door het verbinden van de historische erfvijanden Frankrijk en Duitsland, vervolgens door het economisch samenwerken tussen landen in West-Europa en weer later, na de val van de Berlijnse Muur in 1989 en verschillende verdragen in de jaren 90, door het herenigen van Oost en West en het vervagen en wegvallen van grenzen in Europa. Deze stappen hebben uiteindelijk geleid tot een waardengemeenschap waarin vrijheid, democratie en mensenrechten essentieel zijn.

Voor een mooie, hoopvolle en sociale toekomst
Om de problemen van de vandaag de dag het hoofd te kunnen bieden, is een goede samenwerking met Afrika nodig, aldus Frans Timmermans. Ontwikkeling van het Afrikaanse continent is voor zowel Europa als voor Afrika van groot belang. De sociaaldemocratie kiest voor internationalisme en samenwerking, tegen populisme en nationaal egoïsme. Voor een mooie, hoopvolle en sociale toekomst. Voor Nederlanders en alle andere Europeanen. Kies daarom op 23 mei voor de PvdA!

Abraham Sikkema
PvdA Achtkarspelen

Wilt u het edebat bekijken? klik dan hier (link naar het debat)

Bram Sikkema

Bram Sikkema

Bram is werkzaam in het voortgezet onderwijs. Hij heeft daarnaast interesse in de politiek buiten onze gemeentegrenzen. Bram heeft uitgesproken dat hij bereid is zich actief met het bestuurlijke en vertegenwoordigende werk van onze afdeling bezig te houden.

Meer over Bram Sikkema

Waar ben je naar op zoek?