Door Theun Nicolai op 22 februari 2011

Een land met losgeslagen horken.

We ervaren en herkennen het allemaal. Hufterig gedrag. In de discussie lijkt dit onderwerp binnen de PvdA geen issue. In het ( landelijke ) PvdA verkiezingsprogramma wordt wel degelijk aandacht geschonken aan het bestrijden van hufterigheid.
Een column van Theun Nicolai over de PvdA en het bestrijden van hufterigheid.

We ergeren ons allemaal aan het feit dat ambulancemedewerkers zwaar gehinderd worden in hun werk, dat politie wordt uitgescholden en aangevallen en “er zijn nog 13 wachtenden voor u “  inclusief snauwerige antwoorden.

 

Als reden voor dit asociaal gedrag wordt veel genoemd dat asocialen  niet (afdoende) gestraft worden, er meer aandacht is voor de dader dan het slachtoffer, gebrek aan gezag en toenemend egoïsme.

Naar een oplossing toe moeten we bedenken dat hufterig gedrag in de persoon zelf zit. Dus deze persoon moeten we zelf altijd aansprakelijk stellen voor zijn gedrag. Deze aansprakelijkheid  kan financieel of justitieel zijn. Maar bovenal zullen we elkaar, onderling als burgers, moeten aanspreken op het feit dat hufterigheid niet wordt geaccepteerd.Theun Nicolai

Theun Nicolai

Theun Nicolai

Theun Nicolai Mijn naam is Theun Nicolai. Ik ben raadslid van de PvdA en zit vanaf maart 2010 in de gemeenteraad. Al sinds de jaren ’70, de periode van Joop den Uyl , ben ik lid geworden van de PvdA . Voor mij was toen en is nog steeds leidend een politiek gericht op herverdeling

Meer over Theun Nicolai