Door Lutz Jacobi op 25 mei 2013

De Tweede Kamer aan het werk.

In deze column schrijf ik als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

De wereld van internet en informatie via het wereldwijde web ontwikkelt zich maar door en door. Dit zie je ook terug in de Tweede Kamer en op Het Binnenhof.

Was er eerder de publieksfilm ‘Tweede Kamer aan het werk’, deze is nu geheel digitaal gemaakt. In zeven stappen krijgt u via de website www.detweedekameraanhetwerk.nl heldere uitleg over de gang van zaken bij het Nederlandse Parlement. Vragen als ‘Wat is het verschil tussen de Regering en de Tweede Kamer?’ en ‘Wat houdt het werk in het Parlement precies in?’ worden kort en krachtig beantwoord. Op deze wijze komt onze democratie tot in de huiskamer en het klaslokaal.

Deze website is gericht op mensen die weinig kennis van zaken hebben van het parlementaire proces. Heel eenvoudig taalgebruik, met veel mogelijkheden voor aanvullende informatie naar de algemene website van de Tweede Kamer. Informatie met tussendoor sprekende beelden middels korte filmpjes.

Buiten de Tweede Kamer is deze website nog niet bekend. Dáárom heb ik hierover in deze column geschreven.U kunt de bekendheid vergroten door de site www.detweedekameraanhetwerk.nl te delen via facebook.

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Voormalig lid van de Tweede Kamer, afkomstig uit Wergea. Was woordvoerder natuur, platteland en water en bemoeide zich als volksvertegenwoordiger met alles wat zij belangrijk vond. Frysk, yn ieren en sinen. Schreef iedere week een column. Een aantal daarvan is hier gepubliceerd.

Meer over Lutz Jacobi