22 januari 2012

Afscheid Sjon Stellinga van afdeling Achtkarspelen

Het gebruikelijke politiek van PvdA Achtkarspelen was een week vervroegd om op informele wijze afscheid te kunnen nemen van gemeenteraadslid, lijsttrekker en oud-wethouder Sjon Stellinga.

Sinds 2010 wordt op de laatste zaterdag van de maand een politiek café gehouden, waarbij PvdA-ers bijeenkomen. Er wordt gesproken over de lokale politiek en andere actualiteiten. Maar er is zeker ruimte voor gezelligheid. Deze traditie is ontstaan tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010, waar iedere campagnezaterdag werd afgesloten met een drankje in een lokale horecagelegenheid.

Dat kwam ook tot uitdrukking in de geschenken die Bonne Helfrich namens de afdeling aan Sjon Stellinga overhandigde: om Sjon niet te laten vergeten dat hij een van óns is kreeg hij cadeaus uit de PvdA-webshop die ook geschikt zijn om campagne te voeren. Deze cadeaus zijn ook geschikt om Sjon goed voor te bereiden op zijn reis naar de overzeese gebieden. Een zaklamp voor de donkerste gemeente van Nederland, een rode pet en een zadeldekje-voor-op-de-fiets op het autoluwe eiland en voor in de nieuwe ambtswoning een prachtige poster. Van de ‘oude’ Roel Roosma kreeg Sjon een boek over het socialisme.

Sjon werd bedankt voor zijn inzet voor het socialisme, de sociaal-democratie, de PvdA, de rechtvaardigheid en het eerlijk delen in de gemeente Achtkarspelen. Dat heeft hij 6 jaar gedaan, 4 jaar als wethouder en 2 jaar als fractievoorzitter.

Dat hij actief werd, was te danken aan ‘badmeester’ Bonne, die hem vroeg om een keer mee te gaan naar een afdelingsvergadering. Goed dat Bonnen Helfrich dat deed, aldus Sjon Stellinga “anders was ik nog steeds een anoniem lid op de Bachelkamp in Surhuisterveen geweest”.

SjonBoek

SjonGerda

 

SjonPoster